КОНФЕРЕНЦИЈА О УНАПРЕЂЕЊУ ЛОКАЛНИХ ФИНАНСИЈА
07.12.2010

У оквиру скупа ''Дан локалне самоуправе'' у Београду је одржана Национална конференција под називом ''Унапређење локалних финансија у Србији'' коју организују Савет Европе, Министарство финансија Републике Србије и Стална конференција градова и општина као партнери у оквиру програма ''Јачање локалне самоуправе у Србији - 2. фаза'' који финансира Европска унија.На Националној конференцији разматране су најактуелније теме од интереса за градове и општине. Кроз отворени дијалог између представника локалних и државне власти затражени су одговори на питања од значаја за даљи развој лолане самоуправе и локалних финансија у земљи.

У име Градске општине Палилула у раду Конференције су учествовали Бојан Илић, начелник општинске Управе и Драган Терзић из Одсека за финансије, имовинско правне и комуналне послове.

Градоначелник Ниша Милош Симоновић рекао је на овом скупу да очекује од Владе Србије спровођење мера које се односе на повећање трансфера, пре свега најнеразвијенијим општинама и градовима, у току наредне године, као и интензивнији дијалог између Сталне конференције градова и општина и Владе Србије.

На Националној конференцији говорили су, поред представника локалне самоуправе, високи представници државних органа Републике Србије, као и представници Савета Европе, Европске уније и међународни експерти из области јавних и локалних финансија.